Бившият изпълнителен директор на Милан Адриано Галиани коментира предстоящото дерби на Милано, което предстои в неделя. Дясната ръка на Силвио Берлускони си припомни дните на „Сан Сиро“ и се изказа ласкаво за Златан Ибрахимович пред Скай Спортс.

„Новак Джокович ме уведоми, че трябва да присъства на полуфинала за Купата на Италия Милан – Ювентус. Тогава ще бъда на двубоя, но няма да мога да присъствам на дербито с Интер. Причината е, че работя в Монца и ще бъда на двубоя със Сиена. Ще гледам дербито по телефона във влака“, каза Галиани.

„След като работих две години със Златан Ибрахимович много добре знам какъв играч за пример е. Той стимулира съотборниците си. Спомням си, че се караше на някои от играчите, които не тренираха интензивно и не се влагаха в заниманията. Не знам в момента как е, но виждам, че всичко при него отново е на ниво. Златан стимулира играчите си и плаши опонентите. Все още се чувствам разстроен, когато се сетя, че трябваше да го продадем по финансови проблеми“, добави още той.

„Седмицата с дербито на милано е най-важната в годината. Все още си спомням мачовете през 2003 година в 1/2-финалната фаза на Шампионската лига. Тогава Абиати направи силен мач и ни класира за финала срещу Ювентус. От време на време си припомням тези двубои и се притеснявам, че топката ще влезе в последните секунди. Това бяха двете дербита, които си спомням с неповторима емоция“, заяви Галиани.