Изпълнителният директор на Монца – Адриано Галиани, стана част от спортния фестивал, организиран от Gazzetta dello Sport. Легендарният шеф на Милан говори изключително дълго пред „Розовия вестник“, но една от темите, върху които Галиани отправи по-специален поглед е сегашният техн. директор на „росонерите“ - Паоло Малдини.

„Паоло е Милан, баща му също беше Милан. Невероятно е да си помислим, че през 1963 г. Чезаре Малдини вдигна КЕШ в Англия, а 40 години по-късно Паоло направи същото в Манчестър. Това е уникално нещо, което не се е случвало никъде“.

„Когато пристигнахме в Милан, договорът на Паоло изтичаше. Баща му Чезаре помогна. Каза ми, че никога няма да отведе Паоло от Милан. Изтеглихме фланелката с номер 3, която може да се носи само от едно от децата му. Надявам се, че един ден Даниел, Кристиян или може би племенник на Паоло ще могат да носят този номер", продължи Галиани.

„Малдини като мениджър? Милан имаше две фундаментални фигури: аз и президентът Берлускони. Предлагах на Паоло всички останали позиции...освен моята, разбира се, и той винаги отказваше. Предлагах му различни роли, но не му харесваха. Може би е по-добре да дойде по-късно, в живота има правилните моменти да стигнеш до своето място. Паоло доказва, че е страхотен изпълнителен директор. Между нас има голяма привързаност”, завърши с усмивка легендарният шеф.