Милан посреща Фиорентина на "Сан Сиро" в мач от 15-ия кръг на Серия А. Срещата обещава да е много интересна, като и двата отбора имат нужда от задължителна победа.

"Росонерите" са в страхотна форма пред собствена публика, като имат само една загуба в първенството от януари месец насам. Добрата серия на Милан, ако продължи срещу Фиорентина, може да го изпрати на втора позиция, тъй като в момента е трети и изостава 11 точки зад първия Наполи. Аут за срещата са Златан Ибрахимович, Давиде Калабрия, Мик Менян, Алесандро Флоренци и Алексис Салемакерс, тъй като лекуват различни контузи. Месиаш и Сержино Дест ще са под въпрос до последно за сблъсъка.

Фиорентина като гост имаше трудности, но сега има пет поредни мача без загуба във всички турнири. Отборът на Винченцо Италиано е 10-ти с актив от 19 точки, като е на 9 пункта от топ 4. Проблемът пред "виолетовите" е отбелязването на попадения, тъй като Фиорентина има едва 17 гола в 14 мача. Гаетано Кастровили пропуска срещата поради контузия в коляното, докато Рикардо Сотил и Николас Гонсалес остават под въпрос.

Срещата обещава да е изключително интересна, а залогът - огромен.