Треньорът на Милан Марко Джампаоло заяви, че през главата му изобщо не минава мисълта да подаде оставка, колкото и слаби да са резултатите на тима към момента. Специалистът призна, че е израснал като фен на кръвния враг Интер, но в никакъв случай не играе ролята на „троянски кон”.

52-годишният италианец изглежда само на крачка от уволнението, след като „росонерите” се намират на незавидното 16-о място след първите 6 кръга. Тимът записа 2 победи и 4 загуби (три от които поредни), а това го оставя само на точка над зоната на изпадащите. Като се има предвид, че Милан се отказа от участието си в Лига Европа, за да преследва пробив в топ 4, то развоят съвсем не е положителен.

„Работим, за да се справям по-добре. От 8 часа сутрин вече всички сме терена”, заяви Джампаоло за „Ле Иене”.

„Вие твърдите, че в момента работим много, но го правим по грешен начин? Ще намерим решението. Да подам оставка? Никога! Да си тръгнеш означава да се предадеш, а ние никога не се предаваме.”

„Казах, че подкрепях Интер, докато не станах на 10, но аз не съм „троянски кон”. В момента не се готвим за лош резултат в мача срещу Дженоа.”

„Искаме да берем плодовете на нашия труд. Целите ни винаги са най-високите, винаги се стремим да постигнем най-доброто. Милан е над индивидуалните интереси”, допълни Джампаоло.