Милан получи две дузпи и спечели гостуването си на Болоня с 2:1 в 20-ия кръг на Серия А.

С успеха "червено-черните" продължиха добрата си серия срещу съперника на 11 мача без поражение от януари 2016 година насам, а с 46 точки се утвърдиха на върха на класирането, с 5 точки аванс пред Интер, който по-късно днес приема Беневенто.

Момчетата на Силвио Пиоли се отърсиха от разочароващите последни седем дни, в които първо загубиха с 0:3 у дома от Аталанта за първенство, а след това отпаднаха на четвъртфиналите в турнира за националната купа от градския съперник Интер с 1:2.

Милан можеше да поведе още в 12-ата минута, но Лукаш СКорупски успя да отклони в напречната греда опасен изстрел от фаул на Тео Ернандес.

В средата на първата част гостите получиха дузпа за нарушение на Мичъл Дайкс срещу Рафаел Леао. Скорупски успя да избие удара на Златан Ибрахимович от бялата точка, но Анте Ребич направи добавка за 1:0 за "росонерите".

До почивката домакините също организираха няколко опасни атаки, но Джанлуиджи Донарума спаси удари на Никола Сансоне и Николас Домингес.

В 55-ата минута гостите получиха втора дузпа след игра с ръка в пеналта на Адама Сумаоро. Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович реагира остро срещу решението на главния рефер Даниеле Довери и беше отстранен от резервната скамейка. Франк Кесие пък вкара от 11-метровия наказателен удар за 2:0.

В 81-ата минута Андреа Поли намали отблизо след асистенция на Андреас Сков Олсен, а малко по-късно Роберто Сориано можеше да изравни с глава, но Донарума спаси.