Отборите на Милан и Ювентус завършиха при резултат 1:1 в много напрегнат и любопитен първи мач от втория полуфинал на Купата на Италия. Домакините бяха по-добрият отбор през цялата среща и въпреки множеството създадени шансове стигнаха до едва едно попадение. То беше дело на Анте Ребич в 61-та минута, но в последната минута на срещата Кристиано Роналдо от дузпа осигури равенството преди ответното гостуване на „Алианц Стейдиъм".

27 снимки

Още във втората минута на срещата дойде и първият шанс за домакините. Франк Кеси взе топката на около 25 метра от вратата на Буфон и отправи силен удар, който премина съвсем близо до вратата на Ювентус. 

"Росонерите" продължиха да са по-активния отбор и в следващите няколко минута стигнаха до нови шансове. Анте Ребир отправи слаб удар право в ръцете на Буфон, а само минута по-късно удар на Чалханоглу беше блокиран от гол линията на Юве. 

В 22-та минута стигна до пореден никак не лош шанс. След многоходова комбинация Франк Кеси отново попучи топката на границата на наказателното поле и намери Давиде Калабрия. Той овладя и стреля веднага, но хубавият му плътен удар беше избит майсторски от Буфон в корнер. 

Шест минути по-късно положенията пред вратата на "Старата госпожа" продължиха. След открадната топка от Чалханоглу високо по терена той намери Ибрахимович. Шведът се огледа и намери Анте Ребич на границата на наказателното поле, но ударът на хърватина отново беше слаб и право в ръцете на италианската вратарска легенда. 

В 36-та минута дойде и първият добър момент за момчетата на Маурицио Сари. Топката попадна в краката на Хуан Куадрадо, който стреля от около 20 метра към вратата на Донарума, но италианският страж успя бързо да падне на земята, за да предотврати попадение във мрежата си. 

Веднага след рестарта на мача момчетата на Пиоли имаха нов брилиянтен шанс да открият резултата. След хубав извеждащ пас Анте Ребич беше изведен очи в очи с Буфон, но за трети път в срещата беше опроверган от стража на гостите. 

Пет минути по-късно Саму Кастейехо си нагласи топката на левия крак и пробва мерника си от около 20 метра, но Буфон отново беше стабилен. Минута по-късно и Куадрадо опита късмета си, но далеч от истината. 

В 59-та минурта гостите успяха да създадат напрежение пред вратата на Милан. След пас към Де Шилио на десния фланг той центрира успоредно на вратата на Донарума, но с общи усилия "росонерите" се справиха. Само минута по-късно последователно Ибрахимович и Калабрия изпробваха за пореден път рефлексите на Буфон. 

В 61-та минута все пак домакините стигнаха до заслужено откриващо попадение. След продължителен натиск Саму Кастейехо успя да центрира отлично от десния фланг и да намери Анте Ребич на задната греда и хърватинът не сбърка от 4-тия си опит. 

В 72-та минута все пак се възвърна надеждата за гостите. Левият бек на Милан Тео Ернандес влезе необмислено в краката на Матия Де Шилио в средата на терена, след като вече имаше жълт картон на сметката си. Съдията на мача не се поколеба да покаже втори жълт и съответно червен за испанеца. 

Милан Ювентус

източник: Getty/Gulliver images

В 80-та минута Роналдо се извиси най-високо след изпълнение на ъглов удар, но изстрелът му беше слаб и доста неточен. 

В предпоследната минута на редовното време драмата на "Сан Сиро" се оказа пълна. След центриране към задната греда Кристиано Роналдо опита странична ножица, при което ударът му беше блокиран с ръка от страна на Давиде Калабрия. След проверка от съдията на видео повторението той не се поколеба да посочи точката на дузпата. Зад топката застана именно португалецът, който не остави никакви шансове на Донарума и смълча домакинските привърженици. 

Милан - Ювентус 1:1 

1:0 - Анте Ребич (61)

1:1 - Кристиано Роналдо (90д)

Ето и двата стартови състава: 

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кастейехо, Кеси, Бенасер, Чалханоглу, Ибрахимович, Ребич; (4-4-2)

Ювентус: Буфон, Сандро, Бонучи, Де Лихт, Де Шилио, Пянич, Матюиди, Рамзи, Роналдо, Дибала, Куадрадо; (4-3-3)