Милан надви с минималното 1:0 Удинезе като гост и записа ценни три точки в борбата си за местата в Топ 4 в луда стоминутна драма. Алесио Романьоли донесе успеха на „росонерите” в 96-ата минута, а първоначално голът бе отменен. Въпреки това след намесата на VAR попадението за „дявола” бе зачетено и отборът ликува в Удине. За пореден път капитанът на "черно-червените" носи успех на Милан със свой решителен изстрел. С тази си победа серията на Милан от победи продължава и отборът на Дженаро Гатузо има три поредни успеха в Серия „А”. По този начин Милан записа първа суха мрежа през сезона, след като във всички десет срещи досега допускаше поне по един гол. Точката пък свали „росонерите” от четвъртото място и „дявола” остава четрвърти и е с 21 пункта, докато Удинезе е 16-и с 9 точки.

Дженаро Гатузо стартира в класическото 4-4-2 на "Дачия Арена", като Гонсало Игуаин и Патрик Кутроне водеха атаката на миланистите. Диего Лаксалт, Тиемуе Бакайоко, Франк Кесие и Сусо бяха четворката в халфовата линия, а Джанлуиджи Донарума бе на вратата. Кевин Лазаня и Родриго Де Паул водеха атаката за домакините.

30 снимки

Срещата стартира във вихрено темпо, като и двата отбора атакуваха зрелищно. В осмата минута Лаксалт центрира отляво към дъгата, а Кутроне остави топката, която стигна до Игуаин. Аржентинският таран на Милан стреля мигновено с левия крак, ала край десния страничен стълб на Хуан Мусо.

В 14-ата минута Сусо проби добре отдясно и си обърна топката на удобния десен крак. Последва силен удар, но за нещастие на испанеца топката спря в рекламните пана зад вратата на Удинезе. В 17-ата Самир се озова вляво и центрира към Кевин Лазаня, който стреля веднага, а топката премина на сантиметри от страничния стълб на Донарума.

Удинезе Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Пет по-късно Лазаня достави отляво към Тер Авест. Той стреля силно с десния крак, но отново шутът не бе точен и нулите на „Дачия Арена” останаха.

Последва натиск на Милан, който бе по-дейният тим до края на полувреме, а в 35-ата минута Гонсало Игуаин напусна контузен, след като получи спазъм в долната част на гърба при едно единоборство. На негово място Гатузо пусна Саму Кастийехо. В 43-ата пък Лаксалт се пребори отляво и пусна към Кутроне. Той стреля но вратарят на „черно-белите” изчисти в корнер.

Удинезе Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Второто полувреме стартира по същия начин, а първата голяма ситуация бе за гостите. В 57-ата минута Саму Кастийехо получи пас и стреля много силно към десния ъгъл на Мусо. Стражът на Удинезе обаче с върха на пръстите си отклони топката от пътя ѝ, пращайки я в аут. Три по-късно отново Кастийехо можеше да открие резултата, след като нанесе удар, който мина над напречната греда на домакините.

В 95-ата минута резервата на Удинезе Брам Нуйтинк направи глупав фаул в средата срещу Кастийехо и реферът го изгони директно. 

Удинезе Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Секунди по-късно „росонерите” ликуваха. Алесио Романьоли открадна от Опоку в центъра на терена и подаде напред към Сусо. Той видя Кутроне отляво, който върна към дузпата за испанския плеймейкър на Милан. Той комбинира на два пъти с влезлия в наказателното поле Романьоли, а капитанът на Милан отправи топовен изстрел с левия крак, разтрисайки мрежата на Хуан Мусо – 1:0.

В идния кръг Милан очаква Ювентус на „Сан Сиро” в големия мач на кръга, докато Удинезе гостува на Емполи.