Европейският шампион с Италия Джанлуиджи Донарума се сбогува емоционално с Милан. Вратарят вече е свободен агент и е въпрос на дни трансферът му в ПСЖ да стане факт. Стражът разкри, че му е било много трудно да вземе това решение.

“Някои избори са трудни, но те са част от възмъжаването. Пристигнах в Милан, когато бях почти дете. В продължение на 8 години носих тази фланелка с гордост. Заедно с моите съотборници и треньори побеждавахме и страдахме, празнувахме и плачехме. С нас винаги са и феновете, които са неизменна част от това семейство дълги години”, написа Донарума в една от социалните мрежи.

“С екипа на Милан постигнах някои важни лични цели, например дебюта ми на 16 години. Изживях невероятни години, които никога няма да забравя. Сега дойде моментът да кажа довиждане. Не беше никак лесно да взема това решение и една публикация не е достатъчна, за да го обясня. Може би никога няма да мога да дам точното обяснение, защото най-дълбоките чувства трудно се изразяват с думи”, сподели стражът. 

“Това, което мога да кажа, е, че понякога правилният избор е промяната, изправянето пред нови предизвикателства, чрез които да израснеш и да се усъвършенстваш. Всички “росонери”, които срщенах, от първия до последния ми ден в клуба, ще бъдат завинаги в сърцето ми и фундаментална част от житейския ми път, който ме направи това, което съм днес. Пожелавам на Милан възможно най-много успехи и го правя с цялото си сърце заради привързаността ми към тези цветове и чувството, което времето и разстоянието не могат да изтрият”, завършва обръщението на вратаря.

"Скъпи Джиджо, благодарим ти за всичко, което ни даде през годините в Милан. Пожелаваме ти всичко най-добро в кариерата. С обич", отговориха от Милан.

Донарума стана европейски шампион с Италия и беше определен за най-добър футболист на UEFA EURO 2020.