Талантливият вратар на Милан Джалуиджи Донарума сподели откровено пред Gazzetta dello Sport, че е трябвало да послуша баща си в някои случаи от миналото. 18-годишният страж коментира лаконично трансферната сага с него през лятото на 2017 година, когато бе на крачка да остави „росонерите“. Младият талант също така засегна и постоянно актуалното съперничество между Лионел Меси от Барселона и Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.

Донарума остава в полезрението на Реал Мадрид

„Нападателите, срещу които не желая никога да се изправя са Лео Меси и Кристиано Роналдо. Те са различни, тъй като Меси е роден феномен, докато Роналдо е работил здраво, за да се превърне в това, което е сега“, изрази вижданията си Донарума.

Запитан за цялата сага, в която бе замесено името му по време на летния трансферен прозорец, Донарума сподели: „Нямам угризения. Има епизоди в живота, които те карат да пораснеш, и погледнато от сегашната ми позиция, бих постъпил по различен начин, но не съжалявам за нищо. В някои ситуации трябваше да послушам баща ми“.

Дида: Донарума може да повтори кариерата на Буфон

Що се касае до това на кои вратари се възхищава, младият талант сподели: „След Буфон, има много вратари, които харесвам, като Мануел Нойер, Тибо Куртоа, Юго Лорис и Давид де Хеа. В момента съм доста далеч от тяхното ниво“.