Продължава сагата около новия договор на Джанлуиджи Донарума с Милан. В последните дни има ново развитие в преговорите между двете страни, съобщава „Calciomercato“. Твърди се, че „росонерите“ са готови да повишат офертата си към вратаря до 8 милиона евро на година и договорът да е само за 2 години.

Както е известно, контрактът на 22-годишния талант изтича през лятото, когато той може да си тръгне от „Сан Сиро“ като свободен агент. До момента той и агентът му Мино Райола не могат да се разберат с шефовете на Милан, като отхвърлиха няколко оферти, последната от които бе на стойност 7 милиона евро на сезон, плюс още 1 под формата на бонуси.

Сега от Милан са решили да повишат още офертата си към вратаря, като в клуба разчитат, че ще се класират за Шампионската лига през следващия сезон, което ще напълни касата. Шефовете дори са склонни да се съгласят новият договор да е само за две години.

Досега Мино Райола настояваше клиентът му да подпише само за един сезон и то срещу 10 милиона евро заплата. От Милан обаче се надяват, че новото им предложение ще бъде прието от агента и от Донарума, който да се съгласи да остане в клуба.

Както е известно, Джиджо е юноша на "росонерите" като проби в първия отбор още на 16 години през сезон 2015-16. До момента той има 241 мача за клуба и 25 за националния отбор на Италия.