Златан Ибрахимович продължава да се възстановява от контузията си. В момента шведът се готви индивидуално на клубната база Миланело, но желанието му е да бъде готов за старта на Серия А срещу Сампдория. Двубоят на „росонерите“ е на 23 август.

40-годишният футболист претърпя операция на коляното през юни и първите информации посочиха, че ще отсъства от терените за около два месеца. Той получи контузия по време на двубоя с Ювентус в края на сезона и по този начин пропусна UEFA EURO 2020.

Според „Гадзета дело Спорт“, Ибрахимович следва програмата си за възстановяване по план и настоява да играе в първия мач от кампанията срещу Сампдория.Нападателят ще се завърне към беговите тренировки след около десет дни и в началото на август трябва да се присъедини към основната група.

Ако шведът не бъде възстановен за двубоя на „Мараси“, то новото попълнение Оливие Жиру е готов да запише официалния си дебют за Милан. „Росонерите“ ще изиграят две контроли в следващите дни. Първо ще премерят сили срещу френския Ница на 31 юли, а на 8 август се изправят срещу Реал Мадрид.