Настоящият изпълнителен директор на Милан – Иван Газидис, ще получи сериозна комисионна от продажбата на „росонерите“. Според „Il Sole 24 Ore”, позовавайки се на документи, подписани от южноафриканеца и Project RedBlack, за него са планирани между 5% и 7,5% от капиталовата печалба, която предишният собственик на клуба Elliott Managment е реализирал.

Инвестиционният фонд RedBird придоби 7-кратния европейски клубен шампион за около 1,2 млрд.евро на 1 септември т.г.. Хедж фондът Елиът от своя страна взе клуба 4 години по-рано, когато китаецът Йонгхонг Ли не успя да върне заем в размер на 180 милиона евро.

Газидис застана начело на „Дявола“ на оперативно ниво в края на 2018-а година като човек на хедж фонда, управляван от Пол Сингър. Преди това в кариерата си той бе работил за английския гранд Арсенал. В края на ноември изтича неговият 4-годишен договор, но не се очаква той да продължи да изпълнява тази длъжност.

Вероятно новият изпълнителен директор на Милан ще бъде Джорджо Фурлани, който също минава за човек на Elliott Managment.