Отборът на Каляри постигна знаков обрат за кампанията си в италианската Серия А, надвивайки гостуващия Парма с 2:1 в пореден мач от 24-ия кръг на Ботуша. Българският офанзивен футболист – Кирил Десподов, влезе като резерва на „Сардиния Арена” в 56-ата минута, заменяйки Алесандро Дейола. Престоят му на стадиона на Каляри бе първи за българина пред феновете на новия му клуб. В самия край на срещата Жоао Педро получи втори жълт картон и бе изгонен от съдията. Бразилският нападател пък е един от първите избори на треньора на Каляри за позицията на Кирил Десподов. Парма дръпна напред в резултата като гост в 40-тата минута, а точен за "дуковете" бе Юрай Куцка. Второто полувреме зрителите в Каляри станаха свидетели на пълен обрат след два гола на нападателя Леандро Паволети - (65' и 85'). 

По този начин Каляри се изкачи във временното класиране и вече е 14-и с 24 пункта. Парма пък остана 12-и с 29 точки. В идния кръг Десподов и Каляри гостуват на Сампдория.

Toва е първа победа за тима от Сардиния през календарната 2019-а година, след като за последно бе сразен Дженоа на 26-и декември с 1:0.

Роландо Маран подреди домакините в типичната за него схема – 4-3-1-2. Николо Барела действаше зад нападателите Паволети и Жоао Педро. Кирил Десподов остана на скамейката при домакинството на тима. Парма излезе на „Сардиния Арена” в 4-3-3, като Жервиньо, Инглесе и Биабиани поведоха атаката на „дуковете”.

В осмата минута дойде първото опасно положение в срещата, а то бе на сметката на Каляри. Лука Чепители се извиси след центриране от корнер и засече с глава, ала ударът му премина над напречната греда.

Двата отбора се „сбориха” в средата на терена, а Парма сякаш приложи късен натиск през първата част. Това даде възможност на „пармалатите” да поведат в резултата в 40-тата минута.

Тогава левият бек – Масимо Гоби, центрира добре отляво, а над всички се извиси Юрай Куцка. Халфът прати перфектно топката във вратата на Алесио Краньо и Парма поведе – 1:0.

18 снимки

Роландо Маран даде възможност на футболист №1 на България да влезе в срещата в 56-ата минута. Тогава Десподов замени халфа Алесандро Дейола.

Седем минути след влизането на българина Каляри стигна до чиста ситуация за изравняване. Топката бе центрирана, а Десподов се размина на първа греда. Зад него обаче добре пласиран бе Жоао Педро. Той отправи удар с глава, който премина край левия страничен стълб на вратаря на Парма.

Така се стигна до 65-ата минута, когато „рособлу” изравни резултата. Каляри разигра заучено положение, а Леонардо Паволети се оказа фронтално срещу вратата на Парма и вкара безпроблемно – 1:1.

В 79-ата минута Парма имаше възможност да дръпна отново напред в резултата, но удар на Бруно Алвеш бе блокиран от защитник на домакините.

В 86-ата минута обаче дойде моментът на Каляри. Николо Барела пое отляво и достави центриране пред вратаря на Парма. Там Леонардо Паволети се извиси и прати за втори път топката във вратата на Луиджи Сепе.

До края на срещата Жоао Педро успя да си изкара два жълти картона в рамките на само една минута, за да бъде изгонен.