Торино успя да елиминира Милан с десет човека. "Биковете" надвиха "росонерите" с 1:0 в мач от Купата на Италия,  с гол в 114-ата минута на мача. В редовното време срещата завърши при нулево равенство. 

Така Торино продължава към четвъртфиналтие на Купата на Италия за сметка на Милан.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Първото голово положение се откри пред Саша Лукич в 12-ата минута, но Чиприан Татарушану излезе и спря неговия шут. В 26-ата минута Дест нанесе удар, при който топката рикошира в Самуеле Ричи и щеше да прехвърли Ваня Милинкович-Савич, но вратарят съумя да я избие в корнер. При последвалото му изпълнение Де Кетеларе стреля с глава, но далечната греда му попречи да се разпише. Секунди преди почивката именно белгиецът отправи далечен шут, но стражът успя да го отрази.

Втората част започна с удар от воле на Побега, но Милинкович-Савич се справи с него. Последваха пропуски на Тонали и Миранчук пред двете врати. В 67-ата минута Пиоли реши да пусне в игра Леао заедно с Жуниор Месиас, който секунди по-късно не успя да се разпише от малък ъгъл.

В 70-ата минута именно бразилецът се втурна в контраатака, но беше спрян с фал от Джиджи, който видя втори жълт картон и така беше изгонен от игра. Седем минути след това Жиру и Ернандес също се появиха на терена като смени. В 84-тата минута Дест опита удар, който обаче мина покрай вратата. В добавеното време Милинкович-Савич спаси изстрели на Ернандес и Де Кетеларе и така прати мача в продължения.

Няколко минути след тяхното начало Леао опита изстрел, който обаче беше спрян от вратаря. В 99-ата Милинкович Савич отрази и опасен удар по земя на Дест. Гостите веднага отговориха с далечен шут на резервата Карол Линети, но топката прелетя над вратата.

В 114-ата минута Торино шокира домакините след взривоопасна контраатака. Брайън Байей пое топката отдясно и показа страхотна скорост да стигне до наказателното поле на Милан, след което изпрати остро подаване към бялата точка за изпълнение на дузпи, където беше Мишел Адопо. Французинът добави топката в мрежата и така на практика елиминира състава на Милан от Купата на Италия.

В последните минути на двубоя Милан изсипваше топка след топка в наказателното поле на "биковете". Играчите на Пиоли опитваха удар след удар, но топката не влезе във вратата на Торино, които успяха да оцелеят.