Ювентус празнува триумфа над Атлетико Мадрид в Шампионската лига, но тимът няма никакви главоболия и в Серия А. 18 точки разлика с втория Наполи правят „бианконерите“ шампион на 99% и през този сезон 11 кръга преди края.

Най-любопитният мач през уикенда обаче не е свързан с някои от борещите се за титлата, а този между градските съперници Милан и Интер. Класика в италианския футбол, към която приковават погледи милиони по целия свят.

Борбата ще бъде епична най-вече заради третото и четвърото място, в които са се вкопчили и двата отбора. Третото място, от своя страна, може да даде и добър излаз за преследване на сребърните медали в края на сезона.

Ето какво ни предлагат мачовете от 28-ия кръг на Серия А:

СПАЛ – Рома

Рома продължава да мечтае за Европа. Тимът вече е воден от легендара Калудио Раниер, след като преди седмица бе уволнен Еузио Ди Франческо. В момента „вълците“ са 5-ти във временното подреждане, но няма да се примирят в преследването на четвъртия Интер, който е само на няколко пункта разстояние.

Сега Рома гостува на СПАЛ, който започна силно сега, но в последните месеци страда и е на две точки на зоната на изпадащите, без успех в последните си шест двубоя.

Римляните няма да могат да разчитат на огромен брой отсъстващи – контузените са Юндер, Манолас, Де Роси, Пелегрини и Коларов, докато наказан е Флоренци. В схема 4-2-3-1 атаката на тима ще водят Шаарауи, Дзаниоло, Пероти и изнесения напред Джеко.

За СПАЛ аут са Матиа Валоти (наказан) и Мануел Лазари (контузен). В схема с халф-бекове – 3-5-2 Палошо и Петаня ще опитат да наранят „вълците“ от Рим.

Срещата между СПАЛ и Рома е в събота, 16 март, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Двубоят между Сасуоло и Самподрия е в събота, 16 март, от 16:00 часа, като него ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Съботният ден завършва с двубоя между борещия се за европейска квота Торино и борещия се за оцеляване Болоня. Мачът е в събота, 16 март, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Дженоа – Ювентус

Неделният ден започва с мач на летящия в облаците Ювентус, който гостува на Дженоа. Тимът на Масимилиано Алегри сътвори жесток обрат над испанския Атлетико Мадрид в Шампионската лига (3:0 у дома след загуба с 0:2 като гост), с което си гарантира 1/4-финал в надпреварата. Там съперник ще бъде холандският Аякс.

Юве няма как да се оплаче и от състоянието си в Серия, където е на 18 точки разлика от втория Наполи и само чудо може да позволи на „адзурите“ да стигнат до титлата.

Ювентус гледа уверено към осмата си поред титла в шампионата, като усилията на тима са изцяло насочени към трофея в Шампионската лига.

Сега за „бианконерите“ срещата пропускат контузените. Хуан Куадрадо, Сами Кедира, Дъглас Коста, Андреа Бардзали и Матиа де Шилио. Очаква се Кристиано Роналдо, вкарал хеттрик срещу Атлетико, да започне като титуляр на „Луджи Ферарис“. Португалецът ще води атаката на торинци заедно с Дибала и Бернардески.

За „грифоните“ аут е Оскар Хилемар, а в игра се завръща болния в миналия кръг Йонут Раду. Кауме, Санабриа и Лазович ще водят атаката на Дженоа в схема 4-3-3.

 Срещата между Сасуоло и Самподрия е в неделя, 17 март, от 13:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Лацио – Парма

Лацио продължава да търси по-постоянни игри, които да изведат тима до място в зона Европа. Равенството с Фиорентина в предния кръг остави тима на два пункта зад шестицата. Сега момчетата на Филипо Индзаги излизат на „Олимпико“ срещу средняка Парма. Двубоят е в неделя, 17 март, от 16:00 часа, като него ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Наполи - Удинезе

Наполи ще доиграе сезона с единствената мисъл да опази второто си място от амбицирания Милан. Играчите на Карло Анчелоти вече научиха съперника си в Лига Европа – една от големите цели на тима през този сезон, като това ще е английският Арсенал.  

Сега Наполи приема борещия се да не изпадне Удинезе. Двубоят е неделя, 17 март, от 19:00 часа, като него ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Милан – Интер

Голямата битка на 28-ия кръг ще се състои в Милано. „Росонерите“ вече изпревариха своя съперник за третото място, но един успех може да размени позициите им отново.

За първи път, от доста години насам, и двата гранда от Милано могат да се класират за Шампионската лига.

Интер спечели само 11 точки от 8 мача в Серия А, печелейки само 3 от тях. Милан от своя страна 19 от последните си 8 двубоя – шест победи и две равенства. Резонанс, който ясно говори за формата на двата тима.

През седмицата „нерадзурите“ изпитаха разочарование, след като бяха отстранени от германския Айнтрахт Франкфурт в Лига Европа. В последните седмици усилено се говори за смяна на треньора Лучано Спалети с имена като Антонио Конте и Жозе Моуриньо.

Милан е в топ форма, като основна причина за това е формата на поляка Кжиштоф Пионтек – 8 гола в 9 мача за „росонерите“.

Символичните домакини от Милан са без Джакомо Бонавентура. Рикардо Родригес е наличен, което означава, че Андреа Конти ще остане на пейката. Въпреки че Лука Билиа вкара срещу Киево, се очаква Тимуе Бакайко да застане в средата на терена до Пакета и Кесие. Тримата напред са Чауханоглу, Пионтек и Сусо.

За Интер – аут са Върсалко, Наинголан, Миранда и по всяка вероятност Брозович. Мауро Икарди продължава да стои извън състава. Политано, Марио и Паришич ще подкрепят правещия силен сезон Лаутаро Мартинтес.

Срещата между Сасуоло и Самподрия е в неделя, 17 март, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.