Помощник-треньорът на Милан Даниеле Бонера, който ще изведе тима утре тима срещу Наполи заради отсъствието на Стефано Пиоли, заяви, че е щастлив да се изправи срещу бившия си съотборник Дженаро Гатузо. Италианецът разкри, че Златан Ибрахимович е имал нужда от почивка.

„Много се радвам да се върна в Неапол и да се изправя срещу Рино. Той беше мой приятел на терена и продължава да бъде такъв извън него. След двубоя ще се поздравим. Всички мачове са много важни, но не виждам този като последен изпит. Вярвам в отговорността на играчите. Това е просто малко парче от дългия път, по който сме поели до края на сезона“, заяви Бонера.

„Никога не съм се чувствал сам. Винаги бях в тесен контакт с треньора. Благодаря на клуба за това, което направиха на технологично ниво. Имах картбланш по време на тренировките. Що се отнася до мача, не искам да създавам объркване. Ще бъде труден двубой, но искаме да победим. Всички се чувстват добре. Леао имаше подобен проблем преди това и сега той ще мине през прегледи след десет дни. Анте е важен играч. Знаем, че той не е във върховата си форма, защото все още чувства болки в лакътя“, добави още той.

„Що се отнася до Ибрахимович, той трябваше да получи почивка, дори и психическа. Винаги се представя като лидер на отбора и ние знаем значението му. Тимът е израснал по отношение на отговорност и култура на работа. Виждайки играчите, които се върнаха от националните си отбори, само, за да поздравят съотборниците си и да направят възстановяване, ме изпълни с гордост“, каза Бонера.