Серия А вече стартира, а в първенството имаме и български представители в лицето на Александър Тонев в Кротоне, Андрей Гълъбинов в Дженоа и Петко Христов във Фиорентина.

Но, освен българското присъствие има и други причини да следим с интерес мачовете на Ботуша, ето и едни от най-важните пет:

1. Силният Милан - Трансферната политика през това лято стресна фенове и специалисти, даже и клубовете във Висшата лига могат да завиждат на хвърлените пари за нови футболисти при "росонерите". Това със сигурност раздвижи и феновете на тима, които си купиха близо 30 000 абонаментни карти, а на трибуните на "Сан Сиро" в мача с Крайова от турнира Лига Европа имаше 65 763 души. Сумата дадена за трансфери е над 180 милиона евро.
Със сигурност тази трансферна политика ще трябва да бъде отплатена, а това гарантира борба за титлата, заедно с хегемона Ювентус и претендента Наполи

2. Четири тима в Шампионска лига - След промените в турнирите на УЕФА Италия от сезон 2018/2019 Италия ще има 4 отбора в Шампионска лига. Това със сигурност ще засили апетитите на голяма част от тимовете да се борят за попадане там предвид и огромния награден фонд в турнира.

3. Системата за видеоповторение - Със сигурност с въвеждането на системата вероятно и грешките на съдиите ще бъдат намалени, но със сигурност тази система е една добра крачка напред, тъй като в Италия реферите доста често бъркат при важни решение.

4. Високата резултатност - Родината на "катеначото" през миналия сезон счупи стереотипите - 1123 гола или средно по 2,96 на мач. Калчото се превърна в най-резултатният шампионат в страните от топ 5 на Европа, като изпревари Премиършип (1064), Примера (1118), Лига 1 (991) и Бундеслигата (877). Нулевите равенства са само 19 от 380 изиграни срещи, което само 5 % от изиграните срещи. Имаше и срещи с резултат от рода на 7:3 или 5:4. Водещите голмайстори на първенството останаха в Италия - Джеко, Мертенс, Игуаин, Икарди, Белоти останаха, а със сигурност те ще се борят за голмайсторската корона. 

5. Пет градски дербита - към миланско, римско, торинско и генуезко се присъедини и веронско. 

Със сигурност всеки един фен на футболната игра ще има какво да види в мачовете, не само в Серия А, но и в другите шампионати.