Челси ще се опита да си осигури услугите на халфа Франк Кесие от Милан до края на янаурския трансферен прозорец, съобщават британските издания.

22-годишният футболист е една от алтернативите за халфовата линия на Челси.

Мениджърът Маурицио Сари е дал своето съгласие за привличането на играча, който е родом от Кот Д‘Ивоар. Челси се нуждае от нов полузащитник, който да замени напусналия в посока Монако Франсеск Фабрегас.

Милан привлече Кесие от Аталанта през лятото на 2017 година, но в договора между двата клуба има клауза, която задължава „росонерите“ да откупят правата на играча за сумата от 19,5 милиона паунда.

Именно заради това не е изключено от Милан да осъществят сделката още през януари и в същото време да продадат Кесие на Челси при по-добра оферта.

"Росонерите" може да се наложи да продават играчи, за да може отборът да не бъде в разрез с правилата на УЕФА за финансов феърплей. Грандът от Милано ясно осъзнава, че за да не получи тежки санкции не трябва да прекрачва границите.

В крайна сметка се предполага, че при оферта от 45 милиона евро тимът по всяка вероятност ще се съгласи да се раздели с национала на Кот Д'Ивоар, който е един от най-добрите футболисти в италианския гранд.

Към Кесие интерес има и от китайския Пекин Гуан, но самият футболист предпочита да продължи кариерата си в някое от силните първенства на Европа.