Турският национал Хакан Чалханоглу коментира пристигането си в Интер, целите пред тима и директното си преминаване в тима на „нерадзурите“ от градския съперник Милан. Офанзивният халф изкара 4 години при „росонерите“, но не преподписа своя контрак и така се озова в „синьо-черната“ част на Милано.

„Когато подписах с Интер, преминавах през труден период заради цялата тази ситуация. Все пак Милан не беше участвал в Шампионската лига седем сезона. Аз изпитах нужда да напусна по други причини“, започна Чалханоглу.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

„От Милан така и не обясниха защо си тръгнах и затова дербито протече по този начин. След гола ми в мача аз бях много радостен. Още в самото начало знаех, че дербито няма да бъде лесно. Въобще не се поддадох на напрежението“.

„Лаутаро беше първи избор, а аз втори, но съотборниците ми искаха аз да изпълня дузпата“, заяви турчинът.

В Интер ме приеха много добре. Аз привикнах към Италия, сега дори говоря местния език. Качеството на отбора е на най-високо ниво и имаме по-добър състав от Милан. Трябва да благодаря на Симоне Индзаги, защото той много ме искаше. В Интер ролята ми е различна, не съм типичният номер 10 тук“.

„Не беше лесно да заменим Ериксен, Лукаку и Хакими. Работихме много, за да постигнем това първо място на полусезона“, сподели Чалханоглу пред S Sport.