Бордът на директорите в Милан е започнал да търси начини да отстрани китайските собственици на клуба от управлението. Причината за това е, че до знанието на клубната управа е достигнала информация, че Йонхон Ли и неговият антураж са отхвърлили оферта закупуването на клуба  срещу 450 милиона евро.

„Росонерите” се намират в изключително тежка ситуация, защото в момента изчакват да научат какви санкции ще им наложи УЕФА заради нарушения на финансовия феърплей. Те са резултат от мащабните харчове за нови играчи, които клубът направи преди началото на сезон 2017/2018.

Милан дава УЕФА на съд, ако бъде изхвърлен от евротурнирите

В момента и собственикът Ли, и Милан като клуб имат дългове към американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт”, като заемите бяха изтеглени, за да се финансира сделката по промяната на собствеността, станала факт през април 2017-а. Ако задълженията не бъдат изчистени до октомври, „Елиът Мениджмънт” поема контрола върху Милан.

В Милан ще има лятна селекция и без Лига Европа

Ако няма Лига Европа, Бонучи бяга от Милан

Днес римският ежедневник „Ла Република” твърди, че Йонхон Ли е отказал предложение на стойност 450 милиона евро от дубайски бизнесмен. Вярва се, че става дума за Мохамед Ал-Фаласи, който изразил готовност да изчисти всички борчове към „Елиът Мениджмънт”. Ли наред с Хан Ли, Лу Бо и Дзу Реншуо – последните трима съставляват китайският контингент в  борда на директорите – са заявили, че няма да разглеждат оферти, които са под 750 милиона евро.

Този ход на практика е довел до мощно разделение сред управата. В тази връзка изпълнителният директор Марко Фасоне се е срещнал с Марко Патуано и Паоло Скарони вчера, за да търси правни вратички, които биха му позволили да изолира китайците.