Милан изпрати изключително труден последен месец от 2018 г., като заради резултатите си в него отново се срина в класирането. Преди последния мач за годината със СПАЛ се говореше, че едва ли не това ще е бенефисът на скамейката за наставника Дженаро Гатузо. 

В деня след сблъсъка с опашкаря е имало среща на високо ниво, на която са присъствали вкупом всички ръководители на "росонерите" - Леонардо, Паоло Малдини и Айвън Газидис. След дълги дискусии, те са обявили пълното си доверие в специалиста, изразено и ясно пред медиите. 

На Апенините обаче са скептични, че тази публично изразена подкрепа към Рино означава именно това. Вестник "Кориере дело Спорт" припомня, че когато шефовете застанат по подобен начин зад наставника, до максимум месец той изхвърча от поста си. 

Добрата новина за Гатузо е, че в Серия А има кратка пауза след натоварената програма около Коледа и Нова година. Битките там се подновяват на 19 януари, като седмицата преди това има мачове за Купата на Италия. В този срок той ще може да стегне редиците и да подобри концентрацията на играчите си, за да обоснове шефското доверие.