Легендата на Милан Паоло Малдини за първи път от доста време показа оптимизъм по повод ходовете на своя любим клуб. Великият защитник изрази задоволството си от привличането на Леонардо Бонучи и го окачестви като „отлична покупка“.

Бонучи не се чувства като предател

30-годишният италиански национал изуми футболния свят и преди всичко феновете на Ювентус, като само в рамките на броени дни по-рано този месец се превърна в най-знаковото име сред мощната селекция на „росонерите“. Засега си остават само догадки, но болшинството италиански медии твърдят, че Милан е броил 40 милиона евро за бранителя.

„Не знам какво се е случило (между Бонучи и Ювентус – б.р.)“, каза Малдини пред „Скай Италия“. „Със сигурност е трудно да намериш добър централен бранител, а Бонучи е един от най-добрите. Той определено е отлична покупка.“

Милан обеща нов голям трансфер

„Рано е да говорим за поход към скудетото, но Милан със сигурност ще се бори за място в Шампионската лига.“

„Юве? Първо трябва да отбележим, че трансферният прозорец все още е отворен и би трябвало да изчакаме, преди да правим каквато и да е оценка на който и да е тим. Силата на Юве обаче си остава в колектива, който остава непроменен вече няколко години“, добави Малдини.

Монтела: Да съм треньор на Бонучи е сбъднат сън