Милан постигна извънсъдебно споразумение с бившия си изпълнителен директор Марко Фасоне. В резултат на това последният прекрати делото, което заведе срещу клуба за неправомерно уволнение.

55-годишният италианец пристигна при „росонерите” заедно с бившия вече спортен директор Масимилиано Мирабели. Двамата бяха привлечени, след като китаецът Йонхон Ли придоби собствеността над Милан. В крайна сметка азиатецът беше изхвърлен от структурата на „росонерите” заради просрочени вноски по заемите, с чиято помощ финансира покупката.

Това позволи на американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт” от кредитор да се превъре в собственик, а последното доведе до уволненията на Мирабели и Фасоне. Скоро след това последния заведе и делото срещу гранда от „Сан Сиро”.

Днес историята намери своя завършек, след като Милан използва своя официален сайт, за да съобщи за постигнатото споразумение. Така Фасоне се отказа от желанието си да съди клуба за сумата от 30 милиона евро.

„Невероятно доволен съм”, заяви той пред агенция „АНСА”. „Оставям зад гърба си един епизод, от който ме болеше много. Сега отново мога да гледам към бъдещето по спокоен начин. Постигнахме консенсус, който задоволи всички страни.”

„Най-важното за мен бе да изясня моите действия, които винаги са били честни и прозрачни, както и да го направя в интерес на клуба. След като позицията ми беше разбрана, сега желая на Милан и в частност на моя наследник Иван Газидис бързо завръщане към спортните и икономическите успехи”, завърши Фасоне.