Бившият полузащитник и капитан на Милан от близкото минало Масимо Амброзини призова критиците на наставника Дженаро Гатузо да го оставят на мира. Според някогашния италиански национал легендата на „росонерите” не би могъл да се справя по-добре предвид настоящата ситуация.

Гатузо застана начело на Милан през ноември 2017-а след уволнението на Винченцо Монтела и успя да внесе някаква стабилност в представянето на отбора, а предвид турбулентните събития около собствеността на клуба през същото време това не беше никак малко. Към момента тимът се движи на четвърто място в Серия А и за момента попада в зона Шампионска лига. Също така Милан се добра и до полуфиналите за Купата на Италия.

„Аз наистина харесвам Гатузо, той върши необикновена работа”, заяви Амброзини, който преди време играеше редом до Рино в полузащитата на „росонерите”. „Наистина не разбирам какво повече може да се иска от него, той придаде на тази група играчи психическа сила, осъзнатост и преди всичко дух.”

„Трябва да съдим по треньора спрямо очакванията на клуба, а дотук той ги изпълнява. Освен да постига резултати от него беше изискано да направи и играчите по-добри. На мен ми изглежда, че той има успех в това отношение. Искате пример? В цялостен план бих посочил Бакайоко. Неговото развитие е абсолютно очевидно, като се има предвид трудностите, които той изпитваше в началото на сезона”, допълни Амброзини.