Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони призна, че не е привърженик на игровия стил, който треньорът Дженаро Гатузо изповядва.

Критиките на италианския политик идват в интересен миг за „росонерите” – тимът спечели последните си 3 мача, в които вкара общо 10 гола. Според Берлускони обаче Милан има възможностите да се представя още по-добре, ако Гатузо се откаже от тактическата постройки 4-2-3-1. Според някогашния патрон на клуба заради нея Гонсало Игуаин не може да разгърне пълния си потенциал.

„Елиът Мениджмънт” осигурява гаранции на Милан и знае, че не може да си позволи да оставя лоши впечатления. Те инвестираха доста и определено ще търсят да препродадат клуба за по-крупна сума”, коментира Берлускони.

„Игуаин е голмайсторът, който липсваше на Милан от години насам, но не мога да разбера защо не му помага един втори нападател. Не ми харесва идеята за футбол на Гатузо. Не разбирам защо той възприема подобен стил. Бих сложил Игуаин в двойка с още един нападател, а Сусо ще поставя зад гърбовете им.”

„Ще гледам дербито срещу Интер по телевизията, но с разочарование заради формацията, която Милан използва. Вече обаче избягвам да гледам Серия А”, допълни Берлускони.