Шампионът на Серия "А" с Милан - Тиемуе Бакайоко стана жертва на страховит арест от полицията в Италия., разкриват медиите на Ботуша. Футболистът бе задържан и претърсен  заради приликата му с наркодилър, участвал по-рано в престрелка. Той обаче бързо беше пуснат, след като един от полицаите го разпозна.
 
Инцидентът се случил на 3 юли, а сцената, наподобяваща екшън филм, била заснета от случаен минувач по улиците на Милано. 
 

Ден след престрелка в Милано между сенегалски наркодилъри, полицията спряла колата на Бакайоко, тъй като отговаряла на описанието на колата на заподозрените - черен джип. Освен това футболистът бил със зелена риза, както бил облечен един от участниците в престрелката.

След като спрели колата на Тиемуе, полицията му наредила да излезе от колата. Докато играчът е бил претърсван, един от униформените държал на прицел пътниците в колата. Техен колега обаче разпознал Бакайоко и той бързо бил пуснат с извинение. По-късно полицията в Милано обясни, че играчът е бил спрян, защото е изглеждал като заподозрян: „Търсехме черен джип с двама мъже в него, единият от които беше мургав мъж със зелена риза.“
 
27-годишният футболист, който е собственост на Челси, ще играе в Марсилия през следващия сезон.