Голям катарски консорциум е изявил желанието си да инвестира сериозна сума пари в отбора, въпреки че „росонерите” са притежание на Елиът Мениджмънт, предаде новинарска агенция Adnkronos. Медията потвърди, че се водят преговори с шефовете на Милан, за да може клубът от „Сан Сиро” да набави допълнителна финансова подкрепа. Същевременно катарците ще опитат да вземат и акциите на седемкратния европейски шампион.

Срещата ще се проведе в четвъртък между лидерите в клуба на Милан и катарски представители. Американският хедж, който сега е собственик на Милан, анонсира, че ще се заеме с клуба в средносрочен план, след като Милан изпадна във финансова безтегловност при управлението на китайците. Твърденията са, че Qatar Sports Investment, който е под контрола на собственика на ПСЖ – Насер Ал-Келайфи, ще води преговорите, но босът на парижани няма да участва в тях.

Консорциумът е планирал да закупи Рома, но преговорите с Джеймс Палота завършили безславно, след което инвеститорите се обърнали към шефовете на Милан.

Амбицията на емирската фирма е, тъй като е останала впечатлена от очарованието на града, който бил втората европейска столциа след Париж и по този начин катарската финансова мощ ще успее да навлезе на по-голям от френския пазар. Adnkronos пише още така, че при преговорите с Рома основна спънка се оказала липсата на каквато и да е идея в бъдеще за построяването на хубав стадион, на който да играят „джалоросите”, за което вина трябва да се търси в районната управа на Рим.

За коментар от агенцията бе потърсен министърът на външните работи в Италия – Матео Салвини. Министърът е отявлен привърженик на „росонерите” и сподели: „Единственото, което знам и ме интересува в този момент, е, че искам Милан да се завърне на победния път. Това мога да ви кажа”, сподели той.