Отчаяният ход на Йонхон Ли с уговарянето продажбата на Милан в полза на Дмитри Риболовлев пропадна, твърди „Калчомеркато”. Според издания американският хедж фонд „Елиът Мениджмънт” е наложил вето на над сделката, а след като китайският бизнесмен изпадна в просрочие, кредиторът обяви намерението си да поеме управлението на клуба.

Късно снощи се появи варианта Ли да сключи предварителен договор със собственика на Монако като последна надежда да избегне попадането на „росонерите” в ръцете на финансовата организация. Азиатецът дължи общо 380 милиона евро на „Елиът”, каквато е сумата с лихвите на изтегления от него заем за 303 милиона през април 2017-а, без когото Ли нямаше да е в състояние да закупи клуба от Силвио Берлускони.

В петък за втори пореден път Ли изпусна да спази предварително уточнения с „Елиът” план по увеличаването основния капитал на Милан. До края на миналата работа седмица китаецът трябваше да е превел 32 милиона евро, от които обаче няма и следа.

Така „Елиът” получи пълното право да започне процедура по възвръщане на активите на Ли, като стартира с холдинговата компания, базирана в Люксембург, която на практика притежава италианския гранд. Поради тези развития договорката на Ли с Риболовле, според която руснакът трябваше да закупи окончателно клуба през октомври, в губи всякаква стойност

Според вестник „Ил Соле 24 Оре” от „Елиът” вече формално са поискали да им бъде предоставен контрол върху мажоритарния дял акции  в клуба.

"Кориере дело спорт" отгворно твърди, че целият процес по смяната на собствеността ще приключи в следващиите 48 до 72 часа. Изобщо не е изключено в хода на събитията да се стигне и до кадрови промени във висшето ръководство. По информация на медията "Елиът" вече е в начални разговори с няколко потенциални купувача, които са различни от тези, с които контактува Йонхон Ли.

Още по темата:

Водеща медия в Италия запита: Кой всъщност притежава Милан?

Официално: Милан обжалва експулсията си от Европа

Милан представя 3 отчаяни аргумента пред КАС

Собственикът на Монако пожела Милан?

Риболовлев закъсня, кредиторите на власт в Милан