Американският инвестиционен фонд Redbird е близо до споразумение за закупуване на Милан за 1,3 милиарда евро, надминавайки офертата на считания за фаворит Investcorp, пише Il Sole 24 Ore.

Фондът от Близкия изток има желание да закупи „росонерите“ от няколко седмици и беше в тесни преговори със собствениците на гранда - Elliott Management. Бахрейнците са готови да платят около 1,2 милиарда евро за клуба, но основната пречка за сделка с тях е формулата на финансиране: 400 милиона евро заеми, в допълнение към 800 милиона евро собствен капитал.

Хедж фондът отлично си спомня начина, по който влезе в италианския клуб и не желае да поставя отново съдбата му на карта. Американските собственици не искат да петнят името си с евентуална продажба, както направи Силвио Берлускони преди няколко години.

Семейният фонд на семейство Сингър не е доволен и от финансовата структура, която Investcorp представя, но вратата за тях остава отворена – най-сериозните преговори за „червено-черните“ тепърва предстоят. За тима на Стефано Пиоли остава един-единствен мач от сезона, който може да донесе така бленуваното 19-о Скудето. Милан гостува на Сасуоло на „Мапей Стейдиъм“ в неделя и ако не загуби двубоя, ще е новият шампион на Италия. След сблъсъка с „неровердите“ се очаква и сериозно ускоряване на разговорите за продажбата.

Очаква се Eliott да остане като миноритарен инвеститор в клуба, със символичен дял. Фондът собственост на Пол Сингър е наясно с обема работа, свършен през последните 4 години и държи да остави клуба във възможно най-добрите ръце.