Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, разкри очакванията си за съботното дерби срещу Милан. Специалистът бе на мнение, че мачът ще бъде изключително тежък заради загубата на „росонерите“ с 0:3 от Челси в Шампионската лига и ще излязат пределно мотивирани за успех срещу „биаконерите“.

Guilliver/GettyImages
28 снимки

Алегри обаче изрази надежда, че неговият тим ще запише първия си успех като гост през сезона именно на „Сан Сиро“.

„Изправяме се срещу италианския шампион. Ще бъде още по-труден мач, защото те идват от тежка загуба в Лондон в Шампионската лига, така че утре ще се опитат да се реваншират. Въпреки това двубоят ще бъде страхотен и имаме всички условия, за да се справим добре. През този сезон нямаме победа като гости и дано първата да бъде утре. В момента трябва да постигаме резултати. Загубихме пет точки срещу Салернитана и Монца. Изоставаме и трябва лека-полека да правим стъпки напред. Сезонът е дълъг и най-важното е да имаш постоянство в резултатите. За да го направим, ние се нуждаем от представяне на високо ниво“, заяви Алегри на днешната си пресконференция.

„Леонардо Бонучи ще се завърне като титуляр, а Аркадиуш Милик се чувства по-добре, така че би трябвало да е на разположение. За него обаче ще реша днес или утре. Милан имат страхотни играчи, като Рафаел Леао може да променя баланса. Ще ни е нужен характер на „Сан Сиро“, това ще бъде важен тест. Те създават много положения от левия фланг, така че не бива да им оставяме свободни пространства и да бъдем открити за контраатаки. Милан имат и други чудесни играчи като Оливие Жиру, Шарле Де Кетеларе и Браим Диас. Справят се по-добре, защото имат четири точки повече от нас. Само мога да похваля Стефано Пиоли за работата, която върши, и за титлата през миналия сезон. Числата са на негова страна”, каза още Алегри.