Бившият футболист на Милан Деметрио Албертини заяви, че Сандро Тонали ще трябва да преодолее срамежливостта си, за да разкрие потенциала си на „Сан Сиро“. Той разказа за интересна случка, когато Дженаро Гатузо е пристигнал в клуба.

Бившият италиански национал изигра 406 мача с екипа на „росонерите“, а с тима спечели ч7 трофея – пет титли на Италия и три пъти Шампионската лига.

„Когато Андреа Пирло и Дженаро Гатузо пристигнаха, бях един от най-опитните. Спомням си, че веднъж Рино бе напълнил цялата мивка в съблекалнята с косми, след като се бе обръснал. Аз ги събрах и му ги занесох. Попитах го: Твой ли са?, а той каза: „Извините, забравих ги“, и ги прибра в джоба си“, разказа Албертини.

„Ибра преобрази отбора и засили играта на много от младите таланти в тима. Този отбор не прилича на този на Дзакерони. На хартия не е най-силния тим, но и тогава не бяхме. Това не е нормален сезон за всички, но Милан си заслужи да бъде на върха в класирането. Има приемственост с това, което започнаха през януари“, добави още той.

„Сандро Тонали се присъедини към халфовата линия с голям заряд. Трябва да направи нещо необикновено, за да заеме местата на Исмаел бенасер и Франк Кесие. Сандро трябва да преодолее срамежливостта си и тогава ще полети. В Тео Ернандес виждам много усърден играч и много напомня на италианските защитници“, заяви Албертини.