Футболният суперагент Жорже Мендеш се оказа замесен в последните драматични събития около Милан. За момента италианските медии нямат отговор на въпроса с кого работи португалеца – настоящия собственик Йонхон Ли или кредиторите от „Елиът Мениджмънт”.

„Росонерите” се намират в състояние на истински хаос, след като Ли пропусна пореден краен срок да направи вноска от 32 милиона евро за увеличаване на основния капитал. Така от понеделник американският хедж фонд „Елиът Мениджмънт”  - от който Ли изтегли заем от 303 милиона евро за закупуването на клуба – са в пълното си право да стартират процедура по възвръщане на активите му. „Елиът” ще стартира с базираната в Люксембург холдингова компания, която притежава Милан.

Азиатецът опита всичко възможно, за да избегне подобен сценарий, като първо беше в преговори с американеца Роко Комисо, който потвърди за наличието им. Днес „Ил Соле 24 Оре” докладва, че Ли почти се е договорил със собственика на Монако Дмитри Риболовлев.

„Скай Италия” и „Ради Росонера” докладват, че каквато и да е следващата стъпка пред клуба, Жорже Мендеш ще има важна роля в нея. Наскоро стана ясно, че агентът води интензивни преговори с изпълнителния директор на „росонерите” Марко Фасоне, а най-логичното предположение бе, че те се отнасят за двама от неговите клиенти – нападателя на Милан Андре Силва и този на Монако Радамел Фалкао.

Сега обаче може да се окаже, че всъщност Мендеш е посредничил при разговорите между Ли и Риболовлев относно потенциалното желание на руснака да инвестира на „Сан Сиро”. Цялото упражнение обаче може да отиде на вятъра, ако в началото на следващата работна седмица „Елиът” предприеме радикалните мерки, за които дават индикации. Ако хедж фондът сложи ръка върху Милан, то той ще може да договори наново продажба при условия, които счете за изгодни.

Още по темата:

Официално: Милан обжалва експулсията си от Европа

Милан представя 3 отчаяни аргумента пред КАС

Собственикът на Монако пожела Милан?

Риболовлев закъсня, кредиторите на власт в Милан