Милан победи Фиорентина с 2:1 в един от интересните мачове на 25-ия кръг в Серия А, който бе и важна битка за местата, даващи право на участие в евротурнирите. На „Сан Сиро” всичко по-интересно се случи през първото полувреме, в което паднаха и трите гола.

Първата опасност в мача бе в полза на Фиорентина в 12-ата минута, но Джанлуиджи Донарума спаси по фамозен начин удара на Борха Валеро.

5 минути по-късно обаче „росонерите” поведоха. Юрай Кучка скочи над всички и засече с глава центриране от фаул на Хосе Соса за 1:0.

4 минути по-късно резултатът бе изравнен. Никола Калинич демонстрира голмайсторските си умения и се възползва от хитро подаване на Федерико Киеза, за да засече с шпагат за 1:1.

Головете продължиха и в 31-ата минута с ново попадение на Милан. То бе дело на Жерар Деулофеу, който реализира с прекрасен изстрел от границата на наказателното поле, оставил Киприан Татарушану без отговор. Малко преди края на първата част Гонсало Родригес с глава стреля на сантиметри над гредата.

През второто полувреме футболът на „Сан Сиро” определено бе по-скучен. Фиорентина опитваше да затрудни съперника и да стигне до изравняване, но единствено владееше продължително топката, без да стига до реални възможности за гол. Милан пък се отбраняваше добре и в крайна сметка си заслужи победата.

Благодарение на нея „росонерите” се откъснаха с 4 точки пред „виолетовите”, съответно 44 срещу 40 точки на седмо и осмо място в класирането.