Милан започна с категорична победа с 3:0 при гостуването на Кротоне сезона в Серия А. Още в началото на мача бе използван видеоарбитражът, който отсъди в полза на „росонерите“, които останаха с човек повече на терена, а и получиха правото да изпълнят дузпа.

Александър Тонев не бе в групата на Кротоне.

Съдията Маурицио Мариани свири дузпа за Милан още в 3-та минута за нарушение на Чекерини, който бе изгонен с директен червен картон. Наказателният удар бе реализиран от Франк Кесие в 6-та минута. Той изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Кротоне.

„Росонерите“ удвоиха своята преднина в 18-та минута, когато Сусо направи добър пробив, навлезе в наказателното поле на Кротоне и сложи топката на главата на Кутроне, който бе пласиран на първа греда и вкара.

Милан продължи да доминира и Франк Кесие отправи хубав удар в 23-та минута, но Алекс Кордас спаси.

Милан отбеляза трети гол в 24-та минута, когато Кутроне подаде към Сусо, който с диагонален удар изпрати топката във вратата на Кордас.

Кордас направи много силно спасяване в 73-та минута, когато отрази опасния удар с глава на Андре Силва.

Андре Силва направи нов много сериозен пропуск в 87-та минута, когато ударът му бе спасен от Кордас.

Една от малкото възможности пред домакините бе в 89-та минута, но Анте Будимир не успя да вкара.

Джанлуиджи Донарума се наложи да се намесва по-сериозно едва в добавеното време на срещата, когато отрази удара от фаул на Андреа Барберис.

Така Милан започна с убедителна победа при гостуването си на Кротоне.

В друг мач от първия кръг Сампдория спечели с 2:1 домакинството си на новака Беневенто.

Чичирети откри резултата в полза на гостите в 15-та минута, но Сампдория стигна до победата след две попадения дело на Фабио Куалярела в 39-та и 54-та минута.