След разочарованието от провала на продажбата на контролния пакет акции на Милан на китайския консорциум, сега "росонерите" имаха по-важна задача на терена. Те трябваше да победят гостуващия Киево на "Сан Сиро" и успяха да го сторят с 3:1. 

Този мач беше тържество на дузпите. В него имаше три, като две бяха реализирани, а една изпусна Карлос Бака при 1:1. Иначе той се разписа в средата на първата част, но Джонатан де Гузман изравни от 11-те метра малко преди почивката. 

Минути по-късно Бака пропиля дузпа, но в 70-та минута се реабилитира и върна аванса на тима си. В края "росонерите" получиха отново право да изпълнят от 11-те метра, но тогава Джанлука Лападула не изпусна и подкова успеха на тима си. 

Този мач започна равностойно, като имаше доста интересни положения, но не и реални опасности в първите минути. В 24-та минута обаче падна и първият гол в тази битка, дело на колумбийския нападател на Милан. 

Тогава преотстъпеният от Евертън Жерар Деулофеу направи страхотен пробив и изведе Бака на хубава позиция, а нападателят показа клинична точност и откри резултата. След това последваха още доста интересни положения за "червено-черните", но Мануел Локатели и Бака ги пропиляха. 

Така се стигна до 42-та минута, когато Киево получи правото да изпълни дузпа, а от 11-те метра Джонатан де Гузман не пропусна и възстанови равенството. Още преди почивката обаче можеше отново да се стигне до аванс за Милан, но дузпата в продължението на първата част беше пропиляна от Бака. 

След почивката последваха равностойни минути, но контрите на домакините бяха доста опасни. И при една от тях се стигна до второто попадение за Милан. В 70-та минута Алесио Романьоли отклони към Карлос Бака във вратарското поле и той от тази близка дистанция не изпусна - 2:1. 

В 77-та минута Валтер Бирса изпусна най-добрия шанс за Киево за 2:2, като ударът му беше избит по великолепен начин от Джанлуиджи Донарума. Всичко свърши пет минути след това, когато Милан получи втора дузпа, а от нея Лападула скъса мрежата за 3:1. 

До края Киево изпусна още един шанс за гол, когато от вратарското поле Фабрицио Качаторе щеше да счупи напречната греда с изстрела си, но гол така и не падна. В крайна сметка Милан победи с 3:1 и взе важните три точки. С тях момчетата на Винченцо Монтела вече имат 50 в актива си, колкото има и петият Лацио. Киево е с 35 точки на 11-та позиция.