Лидерът в калчото Милан постигна осмата си победа от началото на сезона, надвивайки с 2:1 като гост Сампдория в късния неделен двубой от десетия кръг на Серия А. Попаденията за "росонерите" отбелязаха Франк Кесие от дузпа и Самуел Кастийехо.

Това бе и общо 65-ти успех за седемкратния европейски клубен първенец срещу генуезците в италианския елит. По този начин гостите продължават да водят с 5 точки на върха пред втория Интер, който е с 21. Сампдория пък е на 12-ата позиция с 11 пункта.

Въпреки липсата на контузения Златан Ибрахимович, възпитаниците на Стефано Пиоли отново демонстрираха шампионски характер, непримиримост, хладнокръвие и концентрация в ключовите моменти и това в крайна сметка им се отблагодари.


В осмата минута Лоренцо Тонели засече с глава след разбъркване в наказателното поле на „росонерите“, но Донарума спаси по великолепен начин.

В 18-ата минута Диас отне топката пред наказателното поле, но закъсня с подаването си към Ребич и той не успя да нанесе силен удар към вратата.

В 30-ата минута Милан изпълни заучено положение след ъглов удар, при който Салемакерс бе намерен пред пеналтерията, но шутът му бе неточен.

В 39-ата минута Ребич бе изведен на стрелкова позиция, но противников бранител го настигна, затрудни максимално и изстрелът на хърватина бе изчистен от голлинията от Тонели. При добавката пък Диас уцели гредата и Сампдория оцеля.

В 44-ата минута гостите спечелиха дузпа след игра с ръка на Янкто. Кесие се нагърби с отговорността и не сгреши – 0:1 след прецизно изпълнение в центъра на вратата.

В 47-ата минута Хауге намери Сандро Тонали в пеналтерията, който от воле чукна, но удари левия страничен стълб.

В 52-ата минута Чалханоглу шутира от пряк свободен удар, но след рикошет в стената се стигна до корнер. При изпълнението му обаче всички играчи се разминаха с топката и тя отиде встрани.

В 69-ата Кандрева центрира от десния фланг, Торсби се извиси над всички, но ударът му мина над напречната греда.

В 77-ата минута Хауге показа завидни умения по левия фланг, подаде на Ребич, който с едно докосване сви към Кастийехо и последният заби топката от воле за 0:2.

В 82-ата минута Сампдория се върнаха в играта. Екдал игра с глава на първа греда след корнер, Донарума не се намеси по най-добрия начин и коженото кълбо премина с пълния си обем голлинията – 1:2.

В последните секунди на срещата Екдал имаше златната възможност да донесе равенството, но ударът му с глава мина встрани от дясната греда.