Отборите на Милан и Наполи направиха равенство – 1:1, в дербито на 13-ия кръг в италианската Серия А. Равенството по никакъв начин не устройва двата отбора, след като Наполи остана седми с 20 точки, докато Милан е на незавидното 13-о място с 14 пункта.

И двата гола на „Сан Сиро” паднаха през първата част, след като Ървинг Лосано добави топката след удар на Лоренцо Инсинье спрял в напречната греда на Джанлуиджи Донарума. В 29ата минута пък Джанлука Бонавентура отбеляза страхотен гол след завъртане и на практика оформи крайния резултат в Милано.

Домакините започнаха мача по-агресивно, като с пропуски се отчетоха Раде Крунич, Лукас Пакета и Кшищоф Пьонтек. "Партенопеите" обаче бяха тези, които излязоха напред в резултата в 25-минута. Тогава Лоренцо Инсиние разтресе напречната греда с мощен удар отдалече, а Лозано притича и с глава прати топката в мрежата. Отговорът на Милан не закъсня и още в 29-ата минута Бонавентура изравни с мощен шут от границата на наказателното поле. В 32-ата удар на Хосе Мария Кайехон мина встрани от вратата. В 35-ата Хисай можеше да си отбележи автогол, след като пресече остър пас на Тео Ернандес, но топката мина на сантиметри от гредата. В 42-ата Ребич излезе на добра позиция, но ударът му с глава се оказа неточен.

В 58-ата минута гостите организираха добра атака, но Инсиние стреля встрани от вратата. В 69-ата Елмас падна в противниковото наказателно поле след намеса на Джанлуиджи Донарума, претендирайки за дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация. В 79-ата Кулибали успя да блокира удар на Пьонтек.