В дербито на 22-ия кръг на Серия А тимовете на Рома и Милан не се победиха, завършвайки 1:1. Новата звезда на "росонерите" Пионтек откри резултата, но през втората част Рома стигна до точката.

Новата звезда на Милан Кжищоф Пионтек откри резултата в 27-ата минута, след като се възползва от пас на Пакета от фланга и не пропусна да се разпише. Домакините отвърнаха със серия от стойностни атаки, но в 36-ата минута на срещата Донарума беше на мястото си и спаси удар на Дзаньоло.

Рома натисна съперника си в последните минути на първата част, но вратарят на Милан беше на мястото си. В 44-ата минута той спаси удар на Шик с глава, а след това се справи и с добавката на Джеко. Така Милан се оттегли на почивка с гол аванс.

През втората част Дзаньоло възстанови равенството буквално с първия удар към вратата на Донарума. Отново Рома имаше добра възможност за попадение в 71-ата минута като след удар на Джеко, Донарума беше на мястото си.

В 83-ата минута Лоренцо Пелегрини стреля с глава, но топката удари гредата преди да излезе в аут. В 90-ата минута на двубоя се наложи на Робин Олсен да спасява отбора си от поражение, след като спаси опасен удар на Лаксалт.

Така в крайна сметка двата тима не се победиха, завършвайки 1:1 и взеха по 1 точка. След тази точка Милан е 4-ти с актив от 36 точки, а Рома е на петото място с 35.