След седмици недоволство и слаби резултати Милан реши да се раздели с треньора Винченцо Монтела и да го замени с клубната легенда Дженаро Гатузо. Само 6 победи от 14 мача за "росонерите" в Серия А и временно седмо място в класирането.

Дали Милан все още може да спаси настоящия сезон? Този въпрос вълнува феновете на тима, а със сигурност ще занимава и новия старши треньор Дженаро Гатузо.

Ето и пет неща, с които Гатузо ще трябва да се справи възможно най-бързо:

1. Да докаже, че е готов за тази работа

Дженаро Гатузо ще има  нужда бързо да докаже, че е готов за треньорския пост в Милан и да разсее съмненията. 39-годишният италианец не може да се похвали с висок процент победи при предишните си назначения, което никак не помага за вярата на феновете във възможностите му. Няма съмнение, че ще изпълнява със страст задълженията си и ще повдине духа на играчите, но на подобно ниво, предизвикателствата са много по-сериозни.

2. Да подобри отборния дух в Милан

Един от най-големите проблеми пред Монтела бе липсата на сплотеност и разбиране между играчите. Милан често бе прекалено предвидим и неефективен в атака, а Гатузо трябва да опрости нещата и да подобри продуктивността на футболистите.

3. Да помогне на новите играчи да се приспособят по-бързо и да не се огъват от напрежението

Новите попълнения на Милан не се включиха според очакванията, а и изглежда трудно се справят с напрежението в клуба.

След 13 години при "росонерите" като футболист преди да се завърне като треньор през миналото лято, малко са тези, които знаят по-добре от Дженаро Гатузо какво означава да играеш в подобен клуб.

4. Да подобри ситуацията на Милан в Серия А

Милан заема седмото място с 6 победи, 2 равенства и 6 загуби след 14 кръг. Грандът от Милано е на цели 18 точки от лидера Наполи в момента, а намаляването на тази разлика също ще е сред основните цели на Гатузо.

5. Да удължи пътя на Милан в Лига Европа

Милан спечели групата си в турнира и продължава в плейофите, но засега евентуални прогнози за триумф в състезанието за повече от смели. Но колкото по-далеч стигнат "росонерите", толкова по-добре за новия наставник на отбора.

Дженаро Гатузо бе известен с буйния си нрав като футболист, а и като треньор страстите, които влага в работата си не са намалели.

Ето как изглежда една пресконференция на Гатузо: