Отборите на Лацио и Милан не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в първи полуфинален мач от турнира за Купата на Италия.  

На "Стадио Олимпико" в Рим Лацио бе по-близо до успеха, след като 10 минути преди края Чиро Имобиле излезе сам срещу Джанлуиджи Донарума и го прехвърли, но нямаше късмет и уцели греда. Домакините бяха по-активният отбор, отправяйки цели 11 удара към вратата на съперника, 5 от тях точки.

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Милан бе подходил по-защитно, с което опитваше да вземе добър за себе си резултат за реванша. Той е на 24 април (сряда).

Голямата звезда на Милан - Кжищоф Пьонтек, който има 7 гола в 6 мача с екипа на тима, сега не успя да блесне. Полякът отбелязва гол на всеки 32 минути в турнира, като има 8 гола в 4 мача от надпреварата (6 с тима Дженоа и 2 с Милан).

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

През първата част халфът на гостите - Франк Кеси, получи травма и трябваше да бъде заменен принудително от Хакан Чауханоглу.

Срещата бе крайно равностойна и в началните минути действията се развиваха в средата на терена. В 25-ата минута Патрик стреля от дистанция, но в аут. Само две минути по-късно топката стигна до Чиро Имобиле, който шутира от непосредствена близост, но топката премина покрай левия страничен стълб.

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

В 37-ата минута Милинкович-Савич се справи с двама бранители на съперника и шутира от границата на наказателното поле, но кълбото отново излетя в аут. 

През втората част Милан продължи да убива темпото и да не оставя много пространства на съперника. Лацио опитваше удари от дистанция, които в крайна сметка на намираха целта.

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

10 минути преди края Имобиле все пак се измъкна зад защитата на Милан, след което опита да прехвърли Донарума. Топката обаче не пожела да навести вратата на "росонерите", отби се в десния страничен стълб и излетя напред.

Това бе и последната по-сериозна възможност за някои от двата тима, с което бе оформено и крайното 0:0.

Лацио - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Лацио - Милан 0:0

Състави на двата отбора:

Лацио: Стракоша, Ачерби, Патрич, Бащош, Пароло (Луис Алберто 73'), Лейва, Милинкович-Савич, Лулич, Ромуло (Адам Марушич 90'), Имобиле (Фелипе Кайседо 81'), Корея 

Треньор: Симоне Индзаги

Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Лаксалт, Кесие (Чауханоглу 29'), Бакайоко, Пакета (Лукас Билиа 86'), Сусо (Кастийехо 73'), Пьонтек, Борини

Треньор: Дженаро Гатузо

Главен рефер: Даниеле Орсато

Стадион: "Стадио Олимпико"