Ювентус вече докосва 35-ата си титла в Серия А. Момчетата на Масимилиано Алегри надделяха над един от големите си съперници в местния футбол - Милан, с 2:1 в среща от 31-ия кръг на шампионата.

Успехът дойде след обрат - от 0:1 до 2:1, а последното попадение вкара младата супернадежда Мойс Кийн (седми гол в последните си седем мача за Ювентус и Италия).

Ювентус - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Така, при загуба на Наполи срещу Дженоа в неделния ден, Ювентус ще бъде коронован като шампион за осми пореден път. При победа или равенство на "адзурите", Ювентус ще чака до следващия кръг - срещу СПАЛ, където трябва да прибере трите точки, за да стъпи отново на върха в Италия.

Иначе на "Алианц Стейдиъм" Кжиштоф Пионтек даде преднина на Милан (39') в края на първата част. През втората "Старата госпожа" стигна до обрата - чрез голове на Пауло Дибала (60') от дузпа и Мойс Кийн (84').

............................................

Ювентус - Милан 2:1 (актуализирай)

0:1 Кжиштоф Пионтек 39'

1:1 Пауло Дибала (дузпа) 60'

2:1 Мойс Кийн 84'

............................................

За Милан загубата е удар по амбициите на тима за място в Топ 4. "Росонерите" все още са 4-ти (52 т.), но вече с малко по-малко от 5-тия Аталанта (51 т.), които играе в неделя срещу Интер. Голямата новина в тима на Милан бе дебюта под рамката на Пепе Рейна, който започна за сметка на контузения Джанлуиджи Донарума.  Ювентус пък бе без травмирания Кристиано Роналдо.

Срещата започна силно за гостите, които през първата част изглеждаха много стабилно. Още във 2-ата атака отдясно позволи на Сусо да центрира в наказателното поле на далечна греда, където не Пионтек. Полякът стреля с глава, но като по чудо топката не намери очертанията на вратата на домакините.

Юве - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

В 26-ата минута Чауханоглу стреля силно с левия крак от дистанция, но топката прелетя високо в аут. 4 минути след това Сусо комбинира с Кеси в наказателното поле на съперника. Ударът на втория бе по земя и премина вляво от левия страничен стълб на вратата на Юве.

Малко след това имаше игра с ръка на Алекс Сандро в наказателното поле на домакините, която обаче не бе санкционира, въпреки консултацията на съдията с ВАР.

В 39-ата минута лошо изнасяне на топката на "бианконерите" позволи на Бакайоко да открадне кълбото и чукне към Пионтек. Нападателят без забавяне намери вратата на противника и даде аванс на Милан.

Юве - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

В добавеното време на първата част Манджукич се отличи със страхотна задна ножица, но Пепе Рейна изби в корнер с прекрасно проявен рефлекс. 

В 59-ата минута Ювентус получи дузпа. Матео Мусакио фаулира Пауло Дубала в наказателното поле на гостите и съдията посочи "бялата точка". Зад топката застана потърпевшият Дибала, който изравни безгрижно до 1:1.

В 63-ата минута акция на Милан през центъра едва не завърши с попадение. Топката стигна до Фабио Борини в наказателното поле. Италианецът стреля с левия крак, но кълбото се спря от външната част на мрежата на Шчесни. Минута по-късно Чауханоглу стреля технично от пряк свободен удар, но топката отново прелетя с малко встрани в аут.

Ювентус - Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Вторият гол на Юве бе много подобен на попадението на съперника по-рано в срещата. Пянич открадна топката при изнасяне на Милан и комбинира с Мойс Кийн. Вторият овладя топката по страхотен начин и с мощен удар по диагонал матира Рейна за крайното 2:1.

Състави на двата отбора:

Ювентус: Войчех Шчесни, Матиа Де Шилио, Леонардо Бонучи, Даниеле Ругани, Леонардо Спинацола, Федерико Бернардески, Емре Джан, Роберто Бентанкур, Алекс Сандро, Пауло Дибала, Марио Манджукич

Треньор: Масимилиано Алегри

Милан: Пепе Рейна, Давиде Калабриа, Матео Мусакио, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес, Франк Кеси, Тимуе Бакайоко, Хакан Чауханоглу, Сусо, Кжиштоф Пионтек, Фабио Борини

Треньор: Дженаро Гатузо

Главен съдия: Михаел Фабри

Стадион: "Алианц Стейдиъм"