Милан започна новата кампания в Серия "А" с победа. "Росонерите" постигнаха успех с 2:0 у дома срещу Болоня. И двете попадения вкара лидерът на отбора Златан Ибрахимович (35, 51-дузпа). Гостите завършиха мача с човек по-малко, след два жълти картона на Дийкс. 

Най-добрата новина за всички бе завръщането на феновете по трибуните. На стадион "Джузепе Меаца" в случая имаше 1000 зрители, колкото бяха позволени на този етап. Те бяха основно близки на играчите и медицински лица от Ломбардия, поканени от Милан в знак на благодарност за всеотдайността им в битката с коронавируса.

Милан започна по-силно и се настани трайно в половината на съперника си. 

В 28-ата минута Кесие стреля много неточно, а секунди по-късно и Бенасер се размина с попадението, макар изстрелът му да бе значително по-близо до целта.

В 35-ата минута "росонерите" поведоха. Тео Ернандес получи достатъчно време и пространство, за да центрира и той намери по идеален начин Ибрахимович. Шведът надскочи бранител в бяло и с глава оплете топката в мрежата. 

В 51-ата минута Бенасер изпревари съперник в пеналтерията и бе спрян по непозволен начин. Главният съдия не се поколеба и посочи бялата точка. С отговорността се нагърби Златан Ибрахимович, който покачи резултата на 2:0. 

В 88-ата минута Митчел Дийкс бе изгонен с втори жълт картон, с което на практика се сложи край на илюзорните шансове на гостите да се върнат в срещата.