Наполи постигна победа с 2:1 при домакинството си на Милан в дербито от 13-ия кръг на Серия А и по този начин неаполитанците удържаха лидерската позиция в класирането.

Наполи имаше преимущество през по-голямата част от мача. В 13-та минута Лоренцо Инсиние центрира в наказателното поле на Милан, след което Хосе Кайехон стреля с глава, но Джанлуиджи Донарума успя да избие в корнер.

Сусо отправи опасен удар от разстояние в 27-та минута, но Пепе Рейна внимаваше и спаси.

Минута по-късно играчите на Наполи направиха много добро разиграване. Мертенс подаде към Алан, пред когото се откри пространство и стреля от границата на наказателното поле на Милан, но Донарума отново се намеси и спаси.

Пред Марек Хамшик се откри много добра възможност в 32-та минута, но ударът му бе отразен от Донарума.

Наполи поведе в 33-та минута, когато Жоржиньо пусна отличен извеждащ пас към Лоренцо Инсиние, който бе покрит от Алесио Романьоли. Инсиние излезе сам срещу Донарума и хладнокръвно реализира.

Лоренцо Инсиние можеше да вкара втори гол в добавеното време на първата част, но Донарума се справи блестящо и изби в корнер.

Наполи направи много сериозен пропуск в 48-та минута, когато Инсиние и Мертенс направиха двойно подаване. Белгиецът излезе сам срещу Донарума, но вратарят отново спаси.

Марек Хамшик отправи хубав удар в 51-та минута, но Донарума бе на мястото си и спаси.

Наполи успя да удвои своята преднина в 72-та минута, когато Мертенс изведе Пьотър Зиелински, който прокара топката между краката на Донарума и я вкара във вратата му.

Милан успя да отбележи почетен гол в добавеното време на срещата, когато Алесио Романьоли с далечен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пепе Рейна.

След този успех Наполи събра актив от 35 точки, докато Милан е седми с 19 точки. Неаполитанците записаха единадесета победа от началото на сезона, докато „росонерите“ претърпяха шесто поражение.