Милан постигна първа победа под ръководството на новия треньор Дженаро Гатузо. "Росонерите" надвиха като домакини Болоня с 2:1 в двубой от 16-ия кръг на италианската Серия А.

Така Милан прекъсна серията си от три мача без победа в Италия и заема седмата позиция с 24 точки.

Отборът на Болоня пък нямаше загуба от три мача, но сега трябваше да се примири с поражението. Болоня е девети във временното класиране в италианския шампионат с 21 точки в актива си.

Гатузо след успеха: Щях да крещя и гол до кръста в снега!

Домакините откриха още в 10-ата минута след като Никола Калинич подаде към Джакомо Бонавентура, който откри за 1:0 с точен удар. Три минути по-късно Фабио Борини получи удобен пас и стреля, но стражът на гостите внимаваше.

Болоня изравни в 23-ата минута чрез Симон Верди. Матия Дестро пусна към Верди, който преодоля Джанлуиджи Донарума за 1:1.

В 41-ата минута Леонардо Бонучи засече топката след центриране и стреля, но над вратата.

Джакомо Бонавентура бе този, който отново даде преднина на Милан в 76-ата минута с втория си гол в двубоя. Борини показа отлична техника и намери Бонавентура в наказателното поле, а той не сгреши за 2:1.

Само две минути по-късно вратарят на "росонерите" Джанлуиджи Донарума предотврати попадение след удар на Сафир Тайдер.

Последва нова опасност пред вратата на домакините минута след това, в 79-ата, но Адам Масина пропиля шанса. 23-годишният защитник стреля от дистанция, но Донарума спаси вратата си.