Милан постигна много важна победа от стратегическа гледна точка в борбата за място в топ 4. „Росонерите“ се наложиха с 2:0 при визитата на Дженоа на стадион „Луиджи Ферарис“. Головете за италианския гранд отбелязаха Фабио Борини и Сусо.

Джанлуиджи Донарума направи страхотно спасяване в 27-та минута, когато спаси удар на Даниел Беса.

Пет минути по-късно Донарума отново трябваше да демонстрира най-доброто, на което е способен и отрази много опасен удар на Горан Пандев.

Милан можеше да поведе в резултата в добавеното време на първата част, когато Лукас Пекета стреля с глава, но топката срещна десния стълб на вратата на Дженоа.

Андрей Раду направи страхотно спасяване в 66-та минута, когато спаси удара на Лукас Пакета.

Дженоа пропусна да излезе напред в резултата в 68-та минута, когато Донарума отново бе на висота и спаси удара на Даниел Беса.

Милан поведе в резултата в 72-та минута, когато Андреа Конти направи добър пробив отдясно, след което намери Фабио Борини, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Дженоа и отблизо не пропусна да вкара.

Дженоа можеше да изравни резултата почти веднага. В 74-та минута Мигел Велозо отправи бомбен удар, но топката срещна напречната греда на вратата на Донарума.

Милан удвои своята преднина в 83-та минута, когато Патрик Кутроне пусна дълъг извеждащ пас към Сусо, който навлезе в наказателното поле на Дженоа и стреля, топката срещна десния стълб на вратата на Раду и влетя в мрежата му.

Милан е четвърти в класирането с актив от 34 точки, а Дженоа е четиринайсти с 20 точки.