Милан разгроми с 4:0 Кротоне в в мач от 21-ия кръг на Серия А. Победата върна "росонерите" на върха на класирането в Серия А с 49 точки, с две повече от Интер. 
 
По два гола вкараха Златан Ибрахимович (31, 64) и Анте Ребич (69, 70). Първото попадение бе много специално за шведа, защото е под №500 в неговата клубна кариера.
 
Двубоят изненадващо започна с по-агресивна игра на гостите и още в 4-ата минута Адам Унас отправи опасен шут, но топката премина покрай вратата на Донарума. Домакините отговориха с фантастична атака, която завърши с гол на Калабрия, но попадението бе отменено заради засада на Ибрахимович в зародиша на атаката. В 9-ата минута Унас отново застраши вратата на Милан, но Джанлуиджи Донарума изби в корнер.
 
В 16-ата отново Калабрия се озова на добра позиция, но стражът на Кротоне Алекс Кордас не позволи да бъде преодолян. Хубава атака на "росонерите" в 25-ата минута бе продължена от Ребич към наказателното поле, но изстрелът на Рафаел Леао бе разочароващ. 
 
В 31-ата минута Милан поведе с юбилейния гол №500 на Златан Ибрахимович. Нападателят бе изведен очи в очи с Алекс Кордас след отлично двойно подаване с Леао и не трепна за 1:0.
 
След попадението домакините имаха още две възможности да удвоят аванса си, но ги пропиляха. Гостите също погледнаха по-смело към вратата на Донарума и в 42-ата минута Ди Кармине с глава пропусна да изравни. 
 
В 51-ата минута Мейте пробва далечен изстрел, който попадна право в ръцете на Кордас. Десет минути по-късно Рафаел Леао също опита късмета си, но вратарят изби неговия шут.

Логичното се случи в 64-ата минута. Тео Ернандес проби отляво и поднесе топката на "тепсия" на Ибрахимович, който от вратарското поле нямаше как да сгреши за 2:0.
 
Крепостта на Кротоне рухна напълно в рамките само на минута. Анте Ребич в 69-ата минута скочи най-високо при центрираране от коренр на резервата Чалханоглу и прати неспасяума топката в мрежата - 3:0. 69 секунди по-късно отново хърватинът бе в прегръдките на своите съотборници с четвърти гол във вратата на гостите.
 
В 86-ата минута влезлият на мястото на Ибрахимович - Марио Манджукич можеше да вкара първия си гол за Милан, но ударът му с глава бе избит пред голлинията. 
 
МИЛАН - КРОТОНЕ 4:0
 
1:0 Златан Ибрахимович (31)
2:0 Златан Ибрахимович (64)
3:0 Анте Ребич (69)
4:0 Анте Ребич (70)
 
Милан: Донарума, Калабрия, Томори, Романьоли, Ернандес, Мейте, Кесие, Салемакерс, Леао, Ребич, Ибрахимович
 
Треньор Стефано Пиоли

Кротоне: Кордас, Джиджи, Големич, Луперто, Рисполи, Дзанелато, Бенали, Вулич, Реца, Унас, Ди Кармине 

Треньор Джовани Стропа