Милан се поизмъчи, но се наложи с 2:1 над Лацио в най-интересния мач от 22-ия кръг на Серия А. На “Сан Сиро” момчетата на Дженаро Гатузо сложиха край на добрата серия на “орлите” от 6 мача без загуба. Патрик Кутроне откри резултата в 15-ата минута. Видеоповторенията обаче показаха, че младият талант на домакините е играл с ръка, но това остана незабелязано от арбитрите. Адам Марушич изравни в 20-ата, а Джакомо Бонавентура оформи крайния резултат минута преди края на първото полувреме.

Това е трети пореден мач на Милан без загуба, след като преди това "росонерите" изобщо не се представяха убедително в италианското първенство.

Така съперникът на Лудогорец в Лига Европа се изкачи на 7-ата позиция в класирането с актив от 34 точки. Лацио пък остава трети с 46, но Интер вече диша във врата на “римските орли” с 44 пункта.

Първото попадение в срещата падна в 15-ата минута. Хакан Чалханоглу центрира от пряк свободен удар в малкото наказателно поле, където Кутроне засече топката, пращайки я в мрежата на "орлите". След видеоповторенията обаче стана ясно, че нападателят е играл с ръка, но това му действие остана незабелязано от арбитрите.

Само пет минути бяха нужни на Лацио, за да изравни резултата. В 20-ата минута Лукай Лейва демонстрира страхотен поглед върху играта и пусна към непокрития Адам Марушич, който финтира защитник, а след това прати необеспокоявано топката в долния ляв ъгъл на вратата.

"Росонерите" стигнаха до победното попадение в 44-ата минута на срещата. Давиде Калабрия изпрати брилянтен пас в наказателното поле, където Джакомо Бонавентура отигра страхотно с глава, мушкайки топката под напречната греда.

В 69-ата минута Джанлуиджи Донарума направи превъзходно спасяване, отразявайки удар с глава, отправен към десния ъгъл от Сергей Милинсович-Савич след центриране от крилото.

"Орлите" за малко да стигнат до изравнителното попадение в последните секунди от добавеното време на срещата. Марко Пароло овладя щастливо рикоширала топка в наказателното поле, преодоля съперник, но отправи удара си на сантиметри от дясната греда.

Така трите точки отидоха на сметката на Милан, който вече има равни точки със Сампдория, които са с мач по-малко. "Моряците" ще се изправят срещу Рома от 21:45 часа тази вечер.