Милан направи истински подарък на закъсалия Емполи в домакинството си от 33-ия кръг на Серия А. На своя "Сан Сиро" момчетата на Винченцо Монтела паднаха с 1:2 от закъсалия си съперник и така утежниха задачата си в борбата за място в зона Европа. 

Леван Мчедлидзе и Маме Тиам се разписаха за гостите, докато единственото попадение за "росонерите" беше на Джанлука Лападула. При резултат 0:1 пък Сусо изпусна дузпа за домакините. 

Милан започна доста лежерно този мач и не затрудни особено вратаря на противника. За сметка на това, в 21-та минута Емполи достигна до първия си истински шанс, когато Омар ел Кадури се озова сам срещу Джиджо Донарума, но стреля слабо и пропусна. 

До почивката обаче Емполи стигна до гол. В 40-та минута Ел Кадури центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на грузинеца Леван Мчедлидзе, който опъна мрежата зад Донарума - 1:0 за гостите. При този резултат приключи и първата част. 

Малко след подновяването на играта "росонерите" бяха близо до изравняването. В 58-та минута Лукаш Скорупски извърши фаул в наказателното поле и Милан получи дузпа, която обаче Сусо пропиля. 

И затова "червено-черните" бяха наказани за втори път в 67-та минута. Тогава при една бърза контра Масимо Макароне свали топката с глава за Маме Тиам и той от около 9-10 метра щеше да скъса мрежата зад Донарума - 2:0. 

Но домакините бързо върнаха интригата. В 72-та минута Хосе Соса намери Джанлука Лападула пред наказателното поле, той отправи техничен удар, който мина покрай ръцете на Скорупски и топката се оплете в мрежата му за 1:2. 

До края имаше шансове и за двата отбора да се разпишат. Удар на Масимо Макароне в 87-та минута можеше да реши всичко, но Донарума спаси. В 90-та минута Лукас Окампос можеше да изравни, но тресна гредата. В края на продължението, което беше 10 минути, Маме Тиам също пропусна за Емполи и в крайна сметка резултатът се запази. 

Така Милан остана на последната засега позиция, даваща квота за Лига Европа с 58 точки, само на две пред Интер и на три пред Фиорентина. Емполи с 19 точки е на пет над зоната на изпадащите.