Милан постигна пестелива победа с 1:0 над Торино на „Сан Сиро“ в двубой от 10-ия кръг на Серия А. С този успех „росонерите“ се изкачиха на върха в класирането с актив от 28 точки, но с мач по-малко от втория Наполи.

Домакините стартираха агресивно и притиснаха съперника си в началните минути на двубоя. В 14-ата минута „росонерите“ откриха резултата. Сандро Тонали центрира в наказателното поле от ъглов удар, след което Раде Крунич продължи с глава, където Оливие Жиру отблизо бе на точното място и реализира.

До края на първото полувреме домакините имаха лек превес, но не успяха да удвоят преднината си.

Торино изигра силно второ полувреме и застрашиха на няколко пъти вратата на Чиприан Татарушану след изстрели на Томазо Побега и Андреа Белоти.

В 76-ата минута вратарят на Милан се намеси решително след изстрел на Антонио Санабрия. Пет минути по-късно Денис Прат се пребори за топката с Тимуе Бакайоко, след което нанесе изстрел, който срещна крака на Фикайо Томори, след което срещна напречната греда.

Дълбоко в добавеното време вратарят на „биковете“ Ваня Милинкович-Савич можеше да се разпише с глава, но не намери целта и Милан се поздрави с победата.