Милан все повече започва да изпуска парата в битката за квота в Лига Европа за следващия сезон. "Росонерите" стигнаха само до равенство 1:1 срещу борещия се за оцеляване Кротоне, в който играе българският национал Александър Тонев. 

Юношата на ЦСКА обаче за пореден път дори не помириса терена, въпреки че беше включен в групата за двубоя. Но и без него домакините взеха точка, която обаче едва ли ще им помогне да се спасят. 

Кротоне имаше нужда от победа и затова от началото се хвърли в преследването ѝ. Секунди след първия съдийски сигнал Андреа Барберис стреля перфектно, но Джиджо Донарума спаси. Но дори и той не можа да се намеси подобаващо няколко минути по-късно. 

В 6-та минута се стигна до продължителна атака пред вратата на тима му, като след центриране Андреа Налини свали за Марсело Трота на стрелкова позиция и той разстреля младия страж на "росонерите" - 1:0. 

След този ранен леден душ, "червено-черните" тръгнаха да реагират като ужилени. До почивката два огромни шанса пропиля Сусо, но вратарят на домакините показа класа и ги спаси. 

Малко след подновяването на играта Марсело Трота пропусна да удвои за Кротоне, а в 50-та минута тимът му беше наказан за това. Тогава Юрай Куцка намери перфектно Габриел Палета и той прониза мрежата за 1:1. 

След това "росонерите" се хвърлиха в преследване на пълния обрат, но пропуските се редуваха един след друг. Джанлука Лападула, Юрай Куцка, Жерар Деулофеу и Сусо се скъсаха да пропускат изгодни ситуации. А в края Куцка беше изгонен за втори жълт картон. 

Така този мач не излъчи победител и това беше развоят, който най-малко устройваше и двата тима. След края му Милан остава шести с 59 точки, докато Кротоне е под чертата на изпадащите с 25. Последен на спасителния бряг е Емполи с 29, а малко по-напред е Дженоа с 30. 

Резултати от мачовете в Италия в неделя: 

Рома - Лацио 1:3

Болоня - Удинезе 4:0

Каляри - Пескара 1:0

Кротоне - Милан 1:1

Емполи - Сасуоло 1:3

Дженоа - Киево 1:2

Палермо - Фиорентина 2:0